Műszaki vizsga - Szob Eredetiség vizsgálat - Szob
Személyautó 17.500.- | Akár 1 óra alatt

Eredetiségvizsgálat - Szob

Kinek az érdeke az eredetiségvizsgálat?

A vásárlónak, mert a használt jármű vásárlása előtt meggyőződhet annak eredetiségéről, így nem kell tartania attól, hogy nem jogtiszta járművet vásárol. Az eredetiségvizsgálatot lehetőleg az adás- vételi szerződés aláírása előtt készíttesse el, mivel az adás- vételi szerződés aláírásával már tulajdonába kerül a jármű, tulajdonjogot szerez.

A vizsgálat során első lépés a jármű okmányok valódiságának megállapítása.Következő lépésként, a vizsgáló a járműazonosító adatok valódiságát ellenőrzi, amely alapján a jármű gyári kialakításáról jut adatokhoz. Vizsgálatra kerül, hogy a jármű megfelel-e a gyári kialakításnak, történt- e nem engedélyezett átalakítás. Ellenőrzésre kerülnek a jármű egyedi azonosítói, a motorszám (motorkód) és alvázszám karakterek, azok gyári jellege, hordozó elemek és azok bekötései. Különböző nagyobb javítások, összeépítések, fődarab cserék során ez az állapot megváltozik, ez a jármű bizonytalan származására, esetenként tudatos manipulálásra utalhat.
A vizsgálat átlagos időtartama 50-60 perc.
Fontos még tudni, hogy 60 napig érvényes egy fel nem használt eredetiségvizsgálati dokumentum, melyet minden tulajdonos váltáskor újat kell készíteni, még akkor is, ha csak pár hónapig volt az autó nálunk.

Mikor kell eredetiségvizsgálatot végeztetni?

A 301/2009 Kormányrendelet alapján az eredetiségvizsgálat a személygépkocsikra, haszonjárművekre, mezőgazdasági járművekre, az 50 cm3-nél nagyobb hengerűrtartalmú motorkerékpárokra és az egyéb forgalmi engedélyhez és rendszámhoz kötött járművekre vonatkozik.

Nem csak személyautókat
eredetiságvizsgálunk…

Márkafüggetlen műszaki vizsgabázisunkon az alábbi járművek eredetiségvizsgálatát vállaljuk:

Hol találsz meg minket?

Cím:2600 Vác, Szent László út. 11. | (A Bárdi alkatrész áruház mellett)
Nyitvatartás:Hétfő-Péntek: 8:00-17:00
Telefon:+36 30 557 7578
E-mail:info@eredetvizsgavac.hu
Facebook:facebook.com/eredetvizsgavacon

Eredetiségvizsgálat - Vác, Eredetiségvizsgálat - Göd, Eredetiségvizsgálat - Sződliget, Eredetiségvizsgálat - Verőce, Eredetiségvizsgálat - Kismaros, Eredetiségvizsgálat - Nagymaros, Eredetiségvizsgálat - Zebegény, Eredetiségvizsgálat - Szob, Eredetiségvizsgálat - Szendehely, Olcsó eredetvizsga, Olcsó eredetiségvizsga, Eredetiség vizsga akció, Eredetvizsga akció